Groen Werkt

Daar word ik dan blij van. Ook in Nederland gaan we op grotere schaal onderzoek doen naar verbeteringen in de toepassing van groen in gebouwen. Dat moet leiden tot een duurzame inrichting en een gezond leef-en werkklimaat. Het onderzoek maakt deel uit van De Groene Agenda, een koepelprogramma voor een gezonde leef-, woon- en werkomgeving. De topsector Tuinbouw verleent de subsidie en Wageningen University voert het uit in nauwe samenwerking met diverse groen- en duurzaamheidspartners.
Ze, of beter gezegd, 'we' zijn nog op zoek naar organisaties en instellingen die deel willen nemen aan dit onderzoek. Als je interesse hebt, mail me dan zodat ik je de voorwaarden voor deelname kan toesturen.

Into Green

Into Green is een initiatief van de groen-brancheverenigingen VGB en VHG. Hun doel is kennis kennis over groen en hoe dit bijdraagt aan welzijn, gezondheid en geluk breed onder de aandacht te brengen. Into Green ontwikkelt online en offline activiteiten. Onlangs organiseerden zij het congres Buildin'green. Een interessante bijeenkomst op een geweldige Cradle-to-cradle plek (park 20/20) met al even boeiende sprekers en verhalen. 
Sowieso de moeite waard om eens te grasduinen op de site van Into Green

Dagbesteding Eigenhandig op TV

Vorige jaar mocht ik in opdracht van Zideris, het interieur ontwerpen voor de dagbebesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Een bijzonder leuke opdracht. Waar geborgenheid, dynamiek, duurzaamheid en groen samenkomen in een oude appelboomgaard. Waar wordt gewerkt, geoogst, gedeeld en genoten. In de TV uitzending van RTL 4's  Lifestylexperience in juni 2015, is het resultaat te zien. En de rijke opbrengst van een bak die ik achterliet, slechts met potaarde gevuld.

Bouwen met Groen en Glas

 De publicaties van Bouwen met Groen en Glas waren mijn eerste inspiratiebronnen voor het ontwikkelen van Healthy Spaces, happy faces. Om gezonde interieuren te ontwerpen met veel daglichttoetreding en groen waar mensen tot bloei kunnen komen. Via Greennest is een heruitgave van Bouwen met Groen en Glas te bestellen. De folder 'Groen Licht voor ouderenzorg' is digitaal beschikbaar. Groen en licht als bron voor vitaliteit en energie. Voor ouderen geschreven, maar werkt voor ons allemaal. 

Brein vijandige kantoren

 "Because most ZOO-directors know more about the inborn needs of their animals, than most company-directors about the innateneeds of people, the cages in most zoos are better for animals thanmost offices for people". Een uitspraak van Prof Theo Compernolle, opgetekend uit een bijzonder boeiend en alarmerend artikel. Met de bedoeling dat zoveel mogelijk bestuurders en directeuren dit lezen. Ik help daar graag een handje bij.

Center for People and Buildings

 Het Center for People and Buildings is een kenniscentrum rond huisvesting, verbonden aan de TU-Delft. Ze doen veel aan kennisontwikkeling en onderzoek. En ze zijn zich bewust van het effect van ruimte op mensen. Ik ben aan ze gelieerd en kan door hen ontwikkelde instrumenten in zetten bij meer complexe huisvestingsvragen.

Terrapin Bright Green en Biofilisch Design

Terrapin Bright Green is een Amerikaanse organisatie die ik op het spoor kwam op zoek naar bewijsmateriaal dat 'groen werkt'.  Zij hebben diverse interessante rapporten geschreven en aan publicaties meegewerkt.
Te veel om op te noemen, te interessant om niet te noemen
.