Ode aan Amelisweerd

De uitdaging
Zaal 18 van het zalencomplex heeft last van galm en de verlichting is niet optimaal. De tafels moeten in de zaal uit het zicht geplaatst kunnen worden.

Ecosysteem
Uitgaande van de ecosysteem gedachte die ook ten grondslag ligt aan de visie van Seats2 meet, kan deze versteende stek wel wat groen gebruiken. Een plek waar je je aan kunt laven. Waar je als vanzelf weer in balans komt. Met landgoed Amelisweerd, gelegen aan de flank van Utrecht, als inspiratiebron.

Ont-moeten
Hier halen we de lommerrijke Amelisweerd beleving terug in de stad. Daarmee creëren we een fijne, groene plek om samen te komen. Om te ont-moeten. Waar je geest wordt gevoed met verhalen en ideeén. Om te delen, te verrijken en te verspreiden.

De bankjes zijn gemaakt uit oude postwagonplanken. De onderstellen zijn uit staal, evenals het frame van de schermen en de plantenkarren. De kolommen en zijpanelen zijn beplakt met kurk(schors).




Zaal 18 van S2M wordt Ecosystem

Opdrachtgever Seats2meet Utrecht

Kalm en koel

De uitdaging
De Brederodezaal wordt een telehoren zaal, met veel technische apparatuur. Dat heeft direct invloed op de binnenbeleving.

Kalm en koel
De kalme koelte die wenselijk is in een rechtzaal, hebben we voelbaar en tastbaar gemaakt in het kleuren- en materialenpalet, geïnspireerd op het strandlandschap.

Haarlem ligt op een standwal met als achtertuin het duinlandschap van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Transformatie
Kunstenares Joanne Luijmes heeft ter verfraaiing en verbetering van het geluid prachtige, gevilte waves op akoestische panelen gecreëerd.

De wanden zijn in drie tinten blauw uit de collectie van Farrow & Ball. Het blauw verandert steeds van intensiteit, afhankelijk van de lichtsterkte.

De bovenramen zijn afgedekt door handgemaakte stalen bakken met levendig helmgras. Ter voorkoming van lichtinval in de camera's.

Enkele Castelli stoelen zijn opniew gestoffeerd in blauwe stoffen.

Brederodezaal, rechtbank Haarlem

Opdrachtgever Mr Tinka Nas, Rechtbank Noord-Holland

Geborgen, dynamisch, duurzaam

De uitdaging

Betekenisvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Naar vermogen én door participatie op maat. Het activiteitencentrum 'Eigenhandig' in De Hucht in Wageningen wil hen daarin faciliteren, uitnodigen en stimuleren. 

Als je binnenkomt waan je je in een boomgaard. Daar werken en oogsten mensen. Er gaat geborgenheid én dynamiek van uit.

Duurzaamheid als vertrekpunt

We hebben zoveel mogelijk gewerkt met lokale leveranciers. Duurzaamheid zie je ook terug in hergebruik van de design fauteuils, bankjes, de herstoffeerde Gispenstoelen. Afgeschreven appelkisten kunnen weer jaren mee als trolley of kast. Ook hebben we een energiezuinig LED-verlichtingsplan gerealiseerd.

Unieke ontwerpen

Alle tafels en kasten zijn eigen ontwerpen, vervaardigd uit natuurlijke of bestaande materialen. 

Dagbesteding 'Eigenhandig' in Wageningen

Opdrachtgever Zideris te Rhenen. 

Het betere werken

De uitdaging

Een bedrijfsruimte waar een open en actieve sfeer van uit gaat, met veel mogelijkheden tot interactie. Het bedrijf staat op een bedrijventerrein.

Transparatie én geborgenheid

Het is een langgerekte ruimte met een relatief laag plafond. De ruimte zelf is zielloos evenals de buitenruimte. De uitdaging is het vinden van een balans in het spanningsveld tussen transparantie en geborgenheid.

De natuur naar binnen

Het integreren van de natuur in ruimtes, zoals frisse lucht, daglicht en stromend water, biedt fysieke, mentale en praktische voordelen.

Met relatief geringe investeringen is de natuur binnen te halen. Dat levert naast mooie ruimtes, tevreden en gezonde medewerkers ook economische voordelen.

Transparantie en geborgenheid voor inspirerend en gezond werken


Bouwen met groen en glas

De uitdaging

Binnen en tóch buiten wonen. Dat kan in deze kaswoning. De kas houdt het Hollandse klimaat buiten zodat in alle weertypen hun buitenlevensstijl voort kunnen zetten. 

Ligging

De zon beweegt mee met de functies van de ruimtes; de lage zijde waar geslapen wordt is op het Oosten gericht. Aan de westzijde is een natuurzwembad en een terras vanuit de oranjerie aangelegd zodat ook na werk- en schooltijd nog volop van de late zon genoten kan worden.

Multifunctioneel groen

De planten leveren niet alleen eetbare vruchten en groenten, maar fungeren 's zomers ook als schaduwplekken, luchtbevochtigers en luchtfilters. 

Klimaatbeheersing

We gebruiken een warmtewisselaar als klimaatbeheersingssysteem. Daarnaast is het dak gedeeltelijk bedekt met vegetatie en met zonnepanelen, tevens lamellendak voor de nodige ventilatie in de zomer.

Joie de vivre et d'eco